Taxaties

Informatie over het taxeren van een woning
Een onroerend goed heeft vele waarden, of het nu om een huis, kantoor, bedrijf, of boerderij gaat. Er is sprake van een verkoopwaarde, die in beginsel door koper en verkoper anders worden ingeschat. Voor de verzekering praat men over de herbouwwaarde, de bank vindt de executiewaarde belangrijk en de fiscus rekent met de waarde in het economische verkeer.


Voor alle partijen is het belangrijk op een gegeven moment te beschikken over een realistisch waardeoordeel van een terzake kundige. We hebben het dan over een taxatierapport waarin op weloverwogen wijze rekening wordt gehouden met relevante argumenten.


Zo’n terzake kundige is de VBO-makelaar. Door te werken met een VBO-makelaar is iedereen ervan verzekerd dat het taxatierapport door een deskundige is opgemaakt. Zijn brede praktijkervaring en het VBO-uitwisselingssysteem als voortreffelijke informatiebron zijn daarnaast de garantie voor een goede, zo objectief mogelijke taxatie. Het VBO-uitwisselingssysteem is een computersysteem dat de VBO-makelaar dagelijks op de hoogte stelt van bewegingen op de woning-, bedrijfs- en agrarisch onroerend goedmarkt en inzicht geeft in vraag en aanbod binnen zijn werkgebied.
Indien u overweegt om uw woning te verkopen, verstrekken wij gratis en vrijblijvend een waardebepaling van uw woning zodat u gerichter op zoek kunt gaan naar een andere woning. Dus maak gerust eens een afspraak met één van onze makelaars