LIQUIDATIE OBJECTEN

Op deze pagina vindt u objecten in Zuid-West Frankrijk die door faillissement of liquidatie te koop aangeboden worden via een curator/bewindvoerder. De aangeboden objecten zijn zeer divers: boerderijen met landbouwgrond, ruines, grondstukken met en zonder bouwvergunning, industriële objecten, huizen, kastelen, hotels enz.

 

In principe zijn deze verkoopobjecten alleen bekend in de regio waar ze staan. Makelaars nemen deze objecten niet op in hun portefeuille (ze kunnen er niets aan verdienen aangezien het een faillissement betreft) en de curator/bewindvoerder mag geen verkoopreclame maken. Het komt er vaak op neer dat na een bepaalde periode het object via een veiling verkocht wordt. Er wordt door de curator en/of een expert een geschatte verkoopprijs bepaald die veelal lager ligt dan de werkelijke waarde. Deze geschatte verkoopprijs is vaak nog onderhandelbaar omdat men de objecten het liefst verkoopt voor de geplande veilingdatum.

 

Wij hebben de mogelijkheid gekregen om via deze site dergelijke objecten te mogen aanbevelen en promoten voor een groter publiek. Wij treden hierbij op als raadgevend adviseur (zie ook de voorwaarden).  Wij begeleiden een potentiële koper het hele proces, van onderhandelingen tot aan het koopcontract. De praktijk leert dat u zelfs met de bemiddelingskosten voor Vacances en France een object voor een aanzienlijk lager bedrag koopt dan de werkelijke waarde. De curator/bewindvoerder heeft niet het doel voor ogen om zo veel mogelijk winst te maken, maar een redelijk bedrag te verwerven om de crediteuren in het faillissement tevreden te kunnen stellen.

 

Meer foto’s en info over de objecten: klik op de foto of op