Horeca keuken inrichten met deze tips

Om een horeca keuken in te richten zijn er veel dingen waar je over na moet denken. Je moet bedenken hoe je gaat koken, op gas of op inductie bijvoorbeeld. Ook is het belangrijk dat je je eten en drinken koel kan houden, dat kan op verschillende manieren. Ook wil je graag een goede indeling van je keuken met genoeg werkruimte. Hier zijn een aantal tips om je horeca keuken mee in te richten

Zorg voor de goede apparatuur in je keuken

Bedenk van tevoren wat voor apparatuur je in je keuken wilt hebben. Zo heb je misschien een oven nodig om eten in op te warmen. Dit zou ook kunnen met een magnetron. Ook moet je een gasfornuis of kookplaat hebben om je eten op klaar te maken. Het koel houden van je eten is ook heel belangrijk dit kan gemakkelijk in je koelkast. Als je nou heel veel wilt invriezen om het langer te kunnen bewaren zou je een vriescel kunnen overwegen. Een vriescel is vaak erg groot en daar kun je een heleboel in bewaren.

Naast al deze grote apparaten heb je misschien ook wat kleinere apparaten nodig. Denk hierbij aan een blender of een staafmixer.

De indeling van horeca keuken

De indeling van je horeca keuken is ook erg belangrijk, je wilt deze graag zo functioneel mogelijk. Er zijn waarschijnlijk meerdere mensen die tegelijk aan het werk zijn in je keuken. Je wilt niet dat zij constant in de weg van elkaar lopen. Zorg er daarom voor dat je genoeg ruimte hebt om te werken. Een groot werkblad is daar erg fijn voor. Ook moet het logisch ingedeeld zijn. Probeer sommige dingen niet te dicht bij elkaar in de buurt te zetten. Het fijnste is als mensen langs elkaar passen zonder zich te

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *