Combineer een waterontharder met een thermostaatkraan

Verkeerd gebruik van een waterkraan, kan leiden tot verbranding. Maak daarom gebruik van een thermostaatkraan. Met een thermostaatkraan houdt u het kraanwater exact op de door u ingestelde temperatuur. Zo heeft u altijd de juiste watertemperatuur voor maximaal gebruiksgemak en een optimale bescherming tegen verbranding. In combinatie met een waterontharder zult u nog meer voordelen behalen. Want bent u het ook zo zat om veel schoonmaakmiddelen te gebruiken? Omdat het douchescherm en de kranen in de keuken en badkamer vaak schoon te moeten maken door kalkaanslag? Dat is verleden tijd met een waterverzachter. Je kunt kiezen voor een magnetische, mechanische of elektrische. Bekijk direct online wat de voordelen van een waterontharder zijn.

Hoe werkt een thermostaatkraan

Een thermostaatkraan is een kraan voorzien van een thermostaat. Waarmee u de temperatuur van het water kunt instellen op een bepaald aantal graden. Het zorgt bijna direct voor de gewenste watertemperatuur en houdt deze constant, ongeacht waterdruk- of temperatuurschommelingen. Hierdoor heeft u geen meer last van temperatuurwisselingen.

Temperatuurbegrenzer

Op een thermostaatkraan zit een temperatuurbegrenzer die ervoor zorgt dat u hem niet zomaar kunt doordraaien naar een te hoge temperatuur. Dankzij de temperatuurbegrenzer blijft de temperatuur begrensd op de temperatuur die u instelt. In de basis staat deze altijd ingesteld op 38┬░ graden. Daardoor is een thermostaatkraan veilig in gebruik.

 

Koude behuizing

Daarnaast adviseren wij u gebruik te maken van een thermostaatkraan die voorzien is van een koude behuizing. Deze technologie zorgt ervoor dat het hete water in de kraan volledig wordt omspoeld door koud water, waardoor de buitenzijde van de kraan nooit warmer wordt dan de ingestelde temperatuur. Op deze wijze wordt de thermostaatkraan niet te heet om eventueel vast te pakken.

Waterontharder

Het combineren van een mooie warmwaterkraan met een waterontharder biedt veel voordelen. Zo heb je geen last van kalkaanslag in de leidingen en kun je genieten van heerlijk zacht water met een frisse smaak. Ben je overtuigd? Zoek dan direct naar een waterontharder leverancier in Bavel. We raden altijd aan om te kiezen voor een ervaren vakman / specialist voor de installatie van de mechanische of elektrische systeem. Dit in verband met het goed inregelen van de zouttoevoer en regeneratie.

 

Voordelen van een waterontharder

Naast de smaak heeft een waterverzachter nog echt heel veel voordelen. Zo gaat het energieverbruik van je apparaten die water gebruiken flink naar beneden. Daarnaast verlengt het ook de levensduur van deze machines omdat er geen kalkaanslag in de apparaten meer voorkomt. Ook je kleding gaat langer meer en je huid heeft minder last van irritatie. Korting: heel veel voordelen die je zeker eens moet ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *